În weekend ai mai mult timp dimineaţa şi din acest motiv te răsfeţi cu un mic dejun mai consistent şi mai greu de preparat. Aşadar, trece pe meniul de sâmbătă sau duminică aceste brioşe cu ardei şi cartofi.

De ce ai nevoie pentru brioşe cu ardei şi cartofi

200 g ardei

1 ceapă mică

1 cartof

5 ouă

5 albuşuri

1 praf de sare

piper

pătrunjel

150 g brânză rasă

1 lingură ulei

Cum se prepară brioşe cu ardei şi cartofi

Dai drumul la cuptor. Încingi uleiul în tigaie şi căleşti ceapa tocată împreună cu ardeiul tăiat mărunt şi cartoful tăiat cubuleţe. Amesteci constant şi laşi pe foc până se rumenesc legumele uşor. Dai deoparte şi laşi la răcorit. Mixezi ouăle cu albuşurile până se omogenizează şi adaugi sare, piper şi pătrunjel tocat după gust. Adaugi jumătate din cantitatea de brânză peste legume şi ouăle bătute. Pui compoziţia în forme de brioşe unse, pe care le umpli doar pe trei sferturi. Deasupra pui brânză rasă şi dai brioşele la cuptor până se rumenesc.

Loading...