Perfecte pentru un mic dejun săţios sau ca gustare între mese, brioşele cu ou şi cartofi se prepară rapid şi te vor cuceri de la prima degustare.

Ingrediente

550 g cartofi

1 lingură ulei

1 linguriţă sare

½ linguriţă piper

250 g caşcaval ras

350 g bacon rumenit, tăiat bucăţele

9 ouă

ardei gras feliat, după gust

pătrunjel tocat, după gust

120 ml lapte

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Într-un bol, amesteci 1 ou împreună cu cartofii daţi prin răzătoare şi scurşi foarte bine, uleiul, jumătate din cantitatea de caşcaval, sare şi piper. Împarţi compoziţia, uniform, într-o tavă pentru brioşe cu 24 de forme. Presari pătrunjel. Dai la cuptor 10-15 minute, până ce cartofii se rumenesc.

Baţi restul de ouă cu caşcavalul rămas, apoi adaugi baconul, ardeiul gras şi laptele. Amesteci bine. Condimentezi, după gust. Dai la cuptor încă 10-15 minute. Serveşti după ce s-a răcit puţin.

Sursa http://cantstayoutofthekitchen.com

Loading...