Reţetele modoveneşti de plăcinte cu verdeţuri şi ou şi roşii fripte cu brânză şi usturoi au făcut înconjurul lumii. O jurnalistă de la „The Guardian”, cu ambele străbunici pe jumătate moldovence, a scris despre deliciile din Basarabia.

Olia Hercules, o jurnalistă de la publicaţia britanică „The Guardian”, a dus vestea delicioaselor plăcinte moldoveneşti cu verdeţuri şi ou şi a roşiilor fripte cu brânză şi usturoi peste tot în lume. Femeia se laudă cu două străbunici pe jumătate basarabence, de la care a învăţat câteva reţete culinare delicioase.

Plăcinte cu verdeţuri şi ou

Ingrediente aluat:
- 250 de mililitri de lapte bătut
- o jumătate de lingură de oţet
- o jumătate de lingură de zahăr
- o linguriţă de sare
- 300 de grame de făină, plus încă puţină pentru pudrat
- o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu

continuarea pe adevarul.ro

Loading...
Evaluează articolul