Această budincă gustoasă poate fi servită la micul dejun. Este absolut delicioasă şi conţine broccoli din plin, bacon, caşcaval, ouă şi arpagic. Desigur, poţi folosi ceapă verde mai matură. Este asemănătoare cu o tartă franţuzească, doar că nu ai nevoie de un aluat nisipos la bază.

Budincă de broccoli cu bacon - Ingrediente

5 felii de bacon
780 g bucheţele de broccoli
2 linguri ulei
226 g caşcaval
5 ouă mari
60 ml lapte integral
¼ linguriţă sare grunjoasă
¼ piper negru măcinat
1 lingură frunze tocate de arpagic (sau frunze de ceapă verde)

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 190 de grade Celsius. Aşezi folie de aluminiu într-o tavă şi aşezi feliile de bacon. Dai tava la cuptorul preîncălzit, până când se rumeneşte baconul şi devine crocant, 15 minute. Scoţi feliile pe hârtie absorbantă, să se scurgă excesul de grăsime, şi le toci grosier.

Amesteci bucheţelele de broccoli cu uleiul şi adaugi sare şi piper, după gust. Răstorni broccoli pe o altă tavă şi dai la cuptor, până când legumele se străpung uşor cu furculiţa şi capătă o culoare maronie pe margini. Laşi broccoli 20 de minute la cuptor, amestecând o singură dată.

Ungi o tavă rotundă şi adâncă cu puţin ulei. Aşezi în ea bucheţele de broccoli copt, baconul tocat şi caşcavalul ras.

Separat, amesteci într-un bol ouăle, laptele, sarea, piperul şi arpagicul tocat. Torni compoziţia în tava cu broccoli şi apeşi uşor cu o lingură, ca ingredientele să fie nivelate. Dai tava la cuptor 40-45 de minute, până când budinca se rumeneşte. O laşi să se răcească cel puţin 15 minute înainte să o serveşti.

Sursa + foto: www.completelydelicious.com

Loading...