Budincă de fasole

budinca fasole jpeg

Nu e o reţetă de post, dar poate fi preparată de oricine şi în orice perioadă a anului.

Ingrediente

200 g fasole albă 150 g fasole roşie 5 ouă 200 g caşcaval 1 ½ linguriţă boia ardei 2 linguri ulei 150 ml lapte 2 linguri pătrunjel verde tocat 1 fir ceapă verde (pentru decor) sare

Mod de preparare

Cureţi fasolea, o speli în mai multe ape şi o pui la înmuiat câteva ore. Scurgi apa, o acoperi cu apă rece şi o pui la fiert. În timpul fierberii, schimbi apa de trei ori. Când este fiartă, o scurgi bine. Fierbi trei ouă, le cureţi de coajă şi le tai felii groase. Ungi un vas termorezistent cu ulei, aşezi un strat de fasole, acoperi cu felii de ouă, condimentezi

cu sare, boia de ardei, stropeşti cu ulei şi presari caşcaval. Repeţi până când termini toate ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de fasole.

Amesteci două ouă cu laptele, pătrunjelul verde şi un praf de sare. Torni amestecul peste straturile din vas şi-l introduci în cuptorul încins 25-30 de minute. Ornezi cu ceapă verde tocată.