O alegere ideală pentru sănătatea ta!

Igrediente:

4-5 roşii
2 ardei graşi
2 dovlecei
500 g ciuperci
200 g şuncă
1 lingură făină
1 lingură unt
1 ceşcuţă cu lapte
4 ouă
2 linguri caşcaval ras
300 g smântână
sare
pesmet
ciboulette (arpagic verde)

Mod de preparare:
Speli ciupercile, le tai şi le opăreşti. Le laşi la scurs. În untul topit rumeneşti făina, torni laptele având grijă ca aceasta să nu se ardă. Amesteci până când obţii un sos consistent.

Laşi la răcit. Separat, baţi 2 ouă, pui un praf de sare, caşcavalul ras şi 200 g de smântână. Baţi energic. Torni amestecul peste sosul de făină. Adaugi, pe rând, amestecând uşor, ciupercile, şunca şi dovleceii tăiaţi cubuleţe şi ardeii graşi feliuţe. Ungi o tavă, tapetezi cu pesmet şi torni compoziţia. Nivelezi uşor şi pui deasupra roşiile spălate. Baţi cele două ouă păstrate cu restul de smântână. Torni amestecul peste budincă, presari câteva frunze de ciboulette ori fire de ceapă verde şi dai tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute sau până când se gratinează frumos budinca.

Dificultate mică
6 porţii
Timp de preparare: 1h

Loading...
Evaluează articolul