Nici nu o să-ţi ină să crezi cât de uşor se poate prepara o budincă de vanilie de casă, cu puţină frişcă pe deasupra.

Ingrediente (2 porţii)

500 ml lapte
2 esenţe de vanilie
6 gălbenuşuri
150 g zahăr
100 g făină
1 praf de sare

Pentru decor
200 g frişcă lichidă
ciocolată rasă

Mod de preparare

Se fierbe 3/4 din lapte cu zahărul şi sarea. Se amestecă făina şi gălbenuşurile cu laptele rece oprit şi cu esenţele de vanilie.

După ce laptele a dat în fiert, se adaugă încet compoziţia cu făină, amestecând continuu. Se lasă pe foc mic până se leagă compoziţia, amestecând repede şi continuu. Se toarnă budinca în cupe umede, clătite în prealabil cu apă rece, şi se dă să se răcească. Se ­lasă în frigider până va fi servită. Se ornează cu frişcă bătută, pusă cu un poş, şi cu ciocolată rasă.

Loading...