Dacă e vară, atunci e musai să faci deserturi apetisante folosind delicioasa zmeură. Extrem de aromată şi de gustoasă, zmeura va da un gust aparte oricărui desert, precum această budincă la pahar.

Ingrediente

350 g zmeură
½ cană zahăr
60 ml lichior de zmeură sau zmeurată
12 felii de pâine albă sau chec, tăiate cu o formă rotundă cu diametrul de 7,5 cm
1 cană smântână (creme fraiche), iaurt grecesc sau frişcă bătută

Mod de preparare

Într-o cratiţă, amesteci zmeura (păstrezi câteva fructe pentru decor), zahărul şi 2 linguri de lichior, la foc mediu. Laşi să fiarbă uşor şi să dea puţin în clocot. Adaugi restul de lichior, amesteci şi iei de pe foc.

Pui în 4 boluri sau pahare câte 1 lingură şi jumătate din compoziţia caldă de zmeură. Peste fructe pui câte o felie rotundă de pâine sau de chec. Repeţi straturile acestea de încă două ori. Torni în boluri restul de sos de fructe. Apeşi uşor şi dai la frigider 20 de minute. La final, pui câte puţină smântână, iaurt sau frişcă şi decorezi cu zmeura păstrată.

Sursa + foto: www.rachaelraymag.com

Loading...