Cartofi la cuptor cu usturoi

cartofi la cuptor cu usturoi jpeg

Ingrediente:

un căţel de usturoi tăiat pe jumătate sare piper negru măcinat 2 linguri de ulei de măsline 1 kg de cartofi smântână o linguriţă de cimbru

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 200 de grade Celsius. Aşezaţi usturoiul în tavă pe o folie pentru copt. Se asezonează cu sare, piper şi se unge cu ulei. Se înfăşoară în hârtie şi se lasă la cuptor aproximativ o oră. Se fierb cartofii, apoi se coc puţin la cuptor.

Se scot, se taie partea de sus, se scoate miezul şi se toarnă ulei, smântână şi cimbru(amestecate înainte). Se asezonează cu sare, piper şi căţelul de usturoi tocat. Se mai lasă la cuptor încă un sfert de oră, aşezaţi pe o hârtie de copt unsă cu ulei.

Sursa: marthastewart.com