Aceasta este, probabil, cea mai rapidă şi cea mai simplă reţetă de plăcintă cu iaurt şi stafide pe care ai încercat-o vreodată. Rezultatul este de-a dreptul delicios şi nu vei putea să îi rezişti.

Ingrediente

1 foaie de plăcintă, decongelată
6 ouă
1 kg iaurt
200 g griş
1 lingură coajă rasă de lămâie
1 linguriţă esenţă de migdale
100 g stafide

Mod de preparare

Aşezi foaia de plăcintă într-o tavă, folosind hârtie de copt, ca să eviţi pentru a evita lipirea ei. Înţepi aluatul cu o furculiţă, din loc în loc.

Baţi ouăle cu zahărul. Adaugi iaurtul, coaja rasă de lămâie, grişul, esenţa de migdale şi amesteci bine, până la omogenizare. Torni compoziţia în tavă, peste foaia de plăcintă. Presari stafidele. Dai tava la cuptorul încălzit, în prealabil, la 180 de grade Celsius şi laşi plăcinta 45 de minute să se coacă.

Sursa + foto: www.hungryshots.com

Loading...