Ştiai că ceapa conţine antioxidanţi – antocianine şi flavonoizi – , care dau culoarea roşie anumitor varietăţi şi care se găsesc în special în straturile externe ale legumei? Ceapa galbenă este o sursă majoră de quercitină, uşor de asimilat în organism şi capabilă să scadă riscul anumitor tipuri de cancer.

Ingrediente

2 kg ceapă roşie micuţă (sau arpagic)
foi de dafin
2 linguri zahăr brun
2 linguriţe boabe de piper
2 linguriţe boabe muştar
sare grunjoasă
3 linguri oţet
1 l apă
3-5 linguri ulei

Mod de preparare

Cureţi ceapa şi o speli bine, apoi o laşi în apă cu sare, după gust, peste noapte, într-un vas acoperit. O speli şi o aşezi în borcane, după preferinţă. În fiecare recipient pui o lingură de sare, una de zahăr, o linguriţă de boabe de muştar şi una cu boabe de piper. Pui foi de dafin şi puţin ulei. Separat, faci un amestec din apă şi oţet, în cantităţi egale, pe care-l fierbi şi cu care umpli ulterior borcanele. Le înfiletezi, le acoperi şi le ţii într-un loc călduros minimum 24 de ore.

Loading...
Evaluează articolul