Ştiai că ceapa este una dintre cele mai sănătoase legume pentru sănătate? Fie ca este cea uscata, fie ca este cea verde, ceapa este un aliment bogat în vitamine şi în minerale.

De ce ingrediente ai nevoie pentru ceapă umplută cu carne
500 g carne de vită tocată
21 cepe mici
200 g suc de roşii
1 linguriţă pastă de ardei
5 linguriţe ulei
sare
piper
cimbru
pătrunjel, pentru servit

Cum prepari ceapă umplută cu carne
Cureţi cepele, le tai câte un căpăcel şi le îndepărtezi miezul.
Toci mărunt miezul şi îl căleşti în uleiul încins. Adaugi carnea, o rumeneşti, apoi încorporezi pasta de ardei. Torni sucul de roşii, condimentezi cu sare, piper şi cimbru, după gust şi amesteci continuu, iar când s-a pătruns carnea o dai deoparte la răcit.
Separat, pui cepele la fiert în apă fierbinte, le dai în clocot, 2 minute, după care le laşi la scurs şi le umpli cu compoziţia de carne.
Le aşezi într-o tavă de copt, adaugi puţină apă şi le dai la cuptorul încins, în prealabil, până se rumenesc.
Le serveşti calde, presărate cu pătrunjel mărunţit.

Loading...