Când vrei să prepari un desert rapid şi gustos te poţi baza pe acest chec cu nuci.

Ingrediente pentru chec cu nuci

100 g unt
200 g zahăr
3 ouă
300 g făină
1 praf de copt
1 praf de sare
180 ml lapte
1 banană
100 g nucă măcinată
1 esenţă de vanilie

Mod de preparare pentru chec cu nuci

Se mixează ­zahărul cu ­untul până se formează o compoziţie cremoasă. Se adaugă gălbenuşurile, pe rând, amestecând energic după fiecare, înainte de a adăuga altul. Se adaugă apoi făina cernută cu praful de copt şi praful de sare, alternând cu laptele amestecat cu esenţa de vanilie. Se ­pune miezul de nucă măcinat, banana făcută piure, iar la sfârşit se încorporează delicat albuşurile bătute spumă tare. Se toarnă compoziţia ­într-o formă de chec mai ­mare, unsă cu unt şi tapetată cu făină, şi se coace circa 45 de minute, la temperatură potrivită. Acest chec cu nuci se scoate din tavă după ce se răceşte complet.

Loading...