Chec în ciocolată
Ţi-au rămas câteva bucăţele de chec care s-au cam întărit, dar parcă nu vrei să le arunci? Le poţi transforma în ,,bomboane”. Incearca aceasta reteta de chec in ciocolata si nu vei regreta.
Ai nevoie de
Bucăţele de chec
½ cană zahăr
3 linguri apă
1 praf de sare
½ cană ciocolată neagră
1 linguriţă esenţă de rom
Taie checul în pătreţele de aproximativ 1 cm grosime. Aşază hârtie de copt într-o tavă. Amestecă într-o cratiţă pe foc zahărul, apa, ciocolata, esenţa de rom şi sarea. După ce s-au omogenizat se dă glazura deoparte şi se lasă puţin să se răcească. Se înfige o scobitoare în bucăţelele de chec şi se trec prin ciocolată.
Se aşază acest chec in ciocolata pe tavă şi se lasă până se întăreşte glazura.
Sursa foto http://www.singforyoursupperblog.com