Aceste delicioase gogoşi simple sau umplute sunt un real deliciu culinar, mai ales ca le poţi savura în diverse combinaţii de umpluturi. Se prepară rapid şi sunt ideale de servit la cină sau ca gustare.

Ingrediente langoşi, reţetă autentică

 

  •  250 g făină
  • 150 ml apă călduţă
  • 1/2 bucată cub de drojdie proaspătă
  • 1 praf sare
  • 2 linguri zahăr
  • 2 cani ulei

pentru umplutură

  • 200 g brânză sărată sau alte umpluturi la alegere

Mod de preparare langoşi, reţetă autentică

Într-un bol se dizolvă drojdia în puţină apă călduţă, cu un praf de sare şi zahăr. Se afaugă făina şi se frământă până când aluatul este neted. Adaugă ulei şi lasă la dospit, într-un loc călduros, timp de jumătate de oră. Nu uita să acoperi bolul, ca aluatul să crească.

Într-o tigaie, adaugă ulei şi adaugă bucăţi de aluat aplatizat, precum o turtă. Prăjeşte pe ambele părţi şi adaugă umplutură la mijloc dacă vrei ca langoşii sa fie umpluţi. Lipeşte marginile, dacă e cazul. Prăjeşte până devin aurii.

Se scot şi se lasă la scurs de ulei, pe şerveţele de hârtie. Se servesc dulci, cu ciocolată şi scorţişoară sau sărate, cu bânză, smântână şi mărar.

Poftă bună! 

Sursa foto: retete.unica.ro

Loading...