Chec cu afine
Iată o rețetă simplă și delicioasă de chec cu afine, pufos, aromat și perfect pentru micul dejun sau o gustare dulce!

Ingrediente
1 cană afine
5 ouă
4 linguri ulei
250 g făină
250 g zahăr
1 linguriță zeamă de lămâie
1 praf de sare
Pentru glazură
1 albuș
125 g zahăr pudră
afine, pentru decor
zeama de la 1/2 lămâie
1 praf de sare
Mod de preparare
Pui afinele spălate și zvântate într-un castron și presari făină deasupra. Separi albușurile de gălbenușuri. Bați albușurile spumă cu zahărul și cu zeama de lămâie, până se întăresc. Separat, freci gălbenușurile cu uleiul.
Încorporezi, alternativ, în albușuri câte o lingură de făină în care ai amestecat, în prealabil, sarea, apoi una de gălbenușuri și tot așa, până termini ingredientele, apoi, ușor, cu o spatulă, adaugi afinele.
Răstorni aluatul într-o tavă tapetată și o dai la cuptorul încins până trece testul scobitorii.
Pentru glazură, cerni de 2 ori zahărul pudră, bați spumă albușul ținut la temperatura camerei cu un praf de sare, apoi încorporezi, lingură cu lingură, zahărul și zeama de lămâie. Omogenizezi amestecul.
Decorezi checul cu glazura, cu afine și cu felii de lămâie.