Chec cu dovleac
Checul cu dovleac este o prăjitură aromată, moale și ușor umedă, perfectă pentru toamnă, când dovleacul este în plin sezon.
Ingrediente
300 g piure de dovleac copt
5 ouă
1 cană făină
1 cană zahăr brut
5 linguri ulei
2 linguri cacao
scorțișoară, după gust
1 linguriță rasă bicarbonat de sodiu stinsă în zeamă de lămâie
Mod de preparare
Separi albușurile de gălbenușuri. Bați spumă albușurile cu zahărul, apoi încorporezi piureul de dovleac. Separat, freci, ca la maioneză, gălbenușurile cu zahărul, apoi încorporezi, lingură cu lingură, în amestecul de albușuri cu dovleac, făina, scorțișoara și gălbenușurile. Amesteci de sus în jos, adaugi bicarbonatul stins și omogenizezi aluatul.
Răstorni jumătate din cantitatea de aluat în alt castron și îl combini cu cacaua. Amesteci bine.
Tapetezi o tavă de chec, torni aluatul deschis la culoare, apoi pe cel cu cacao și nivelezi. Dai tava la cuptorul încins până trece testul scobitorii.