Fursecuri cu ciocolată

1 dsc 3106 jpg jpeg

Fie că preferaţi prospeţimea fructelor sau bogăţia ciocolatei, un desert este întotdeauna bine-venit. Maestrul cofetar Alina Stroe, de la Tort Design, din Săftica, propune pentru cititoarele „Click! Poftă bună!“ o reţetă desăvârşită pentru momentele dulci din viaţa voastră.

  • Porții: 2 tăvi
  • Timp total: 40 min
  • Pregătire: 30 min
  • Gătire: 10 min
  • Categorie: fursecuri, prajituri

Ingrediente

● 4 ouă

● 600 g bănuţi de ciocolată

● 410 g unt

● 180 g zahăr brun

● 270 g zahăr alb

● 570 g făină

● 1 plic praf de copt

● zahăr pudră, pentru ornat

Mod de preparare

Mixezi untul, la temperatura camerei, cu zahărul brun şi cu cel alb, până devin o spumă fină. Încorporezi ouăle, unul câte unul. Adaugi făina cernută şi praful de copt, iar când aluatul este omogen pui şi bănuţii de ciocolată.  Laşi la frigider peste noapte.

Scoţi aluatul din frigider cu o oră înainte de a prepara fursecurile. Formezi bile cu diametrul de 3-4 cm, le pui în tăvi cu hârtie de copt şi le presezi uşor cu podul palmei. Le coci 7 minute în cuptorul încins la 180 °C.

Le laşi la răcit, apoi le pudrezi cu zahăr pudră. Se păstrează bine în cutii închise ermetic.

FOTO: Sorin Stana



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg