«Pătrăţele» cu fulgi de porumb

Ingrediente: 250 g margarină, 3 linguri miere, 10 linguri zahăr, 4 linguriţe cacao, 400 g fulgi de porumb, esenţă de rom
Mod de preparare:Pui margarina la topit într-o crăticioară pe foc şi amesteci până se topeşte. Adaugi zahărul, amesteci bine şi apoi pui mierea şi cacaua. Amesteci până când compoziţia se omogenizează şi devine un pic mai groasă. Opreşti focul, laşi să se răcorească, după care pui esenţă de rom, după gust, şi încorporezi fulgii de porumb, amestecând până când aceştia sunt perfect acoperiţi de compoziţie.
Îmbraci o tavă medie cu folie transparentă, în aşa fel încât să de păşească marginile tăvii. Torni compoziţia, o întinzi uniform şi o dai la rece minimum două ore, pentru a se întări. După ce s-a întărit, o tai, după preferinţă, pătrate sau romburi.
De la Cristina Georgescu, Bucureşti