Dulcețurile de gogonele, de ceapă (roșie și albă) și de ardei iute pot fi consumate ală- turi de fripturi diverse, pește, paste, pate de ficat și brânzeturi maturate. Chutney de mango e delicios cu fripturi la grătar, dar și cu mâncăruri indiene. Dulceața picantă de roșii poate fi servită cu pizza sau cu diverse plăcinte sărate.

Ingrediente:

2 kg roșii
300 g zahăr
4 căței usturoi
2 linguri ulei
1 linguriță sare
1 crenguță cimbru

1 linguriță ghimbir măcinat
1⁄2 linguriță praf
chilli, opțional
boabe piper roșu, opțional
2 linguri oțet de mere

Mod de preparare: 

 

Speli roșiile, le opărești 3 minute în apă clocotită, apoi le descojeşti şi le cureţi de cotoare. Le tai cubuleţe şi le pui într-o oală cu fund dublu, cu zahărul, sarea, oţetul de mere, uleiul, usturoiul zdrobit, crenguţa de cimbru şi cu restul condimentelor. 

Fierbi totul la foc foarte mic până scade toată zeama şi obţii o dulceaţă grasă. Scoţi crenguţa de cimbru şi pui dulceaţa în borcane bine uscate. 

Loading...