Un preparat săţios, pentru întreaga familie. O mâncare ca la mama acasă, pe care toţi o vor îndrăgi!

 

Ingrediente

600 g fleică de porc

1 linguriţă boia dulce

½ linguriţă boia iute

½ linguriţă cimbru uscat

1 kg cartofi

200 g smântână

1 lingură unt

½ legătură pătrunjel

½ legătură mărar

sare

piper

Speli fleica, o usuci, o tai felii şi o condimentezi cu boia dulce şi iute, cimbru, sare şi piper, după gust. O laşi deoparte 30 de minute, apoi o rumeneşti în propria grăsime, la foc mediu, într-o tigaie antiaderentă. Când e crocantă, o dai deoparte.

Între timp, speli bine cartofii (trebuie să aibă aceeaşi mărime) şi îi pui la fiert în apă cu un praf de sare. Când sunt gata, îi scurgi.

Topeşti untul într-o tigaie, torni smântâna, iar când clocoteşte reduci focul şi adaugi cartofii. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, pui verdeţurile tocate şi mai ţii pe aragaz un minut. Serveşti friptura caldă cu cartofi.

FOTO Shutterstock

Loading...