De multe ori simţim nevoia să ronţăim ceva dulce, dar de ce să cumpărăm de la supermarket, când putem pregăti acasă un desert sănătos şi gustos? Aceste fursecuri se prepară rapid şi sunt gustarea perfectă alături de un ceai.

 

Ingrediente Pentru fursecuri:  150 g unt nesărat  40 g zahăr pudră  220 g făină  40 g amidon  1 praf de sare  esenţă de vanilie Pentru cremă:  2 ouă  2 gălbenuşuri  200 g zahăr  100 ml zeamă de lămâie  150 g unt rece  coaja rasă de la 1 lămâie bio  zahăr pudră, pentru decor
 
Pentru cremă, mixezi ouăle cu gălbenuşurile, zahărul, sucul de lămâie şi coaja rasă de lămâie. Le pui într-o cratiţă pe foc mic, amestecând constant cu un tel, până se dizolvă zahărul. Adaugi untul rece, tăiat cubuleţe şi continui să amesteci 4-5 minute, până când se îngroaşă crema. Este gata în momentul când pe marginile vasului rămâne un strat de cremă atunci când amesteci. Dai deoparte şi laşi la răcit, apoi o ţii la frigider o oră.
 
Preîncălzeşti cuptorul la 180 ˚C şi tapetezi două tăvi cu hârtie de copt. Mixezi untul moale cu zahărul, apoi adaugi esenţa de vanilie, după gust. Încorporezi treptat făina amestecată cu amidonul şi sarea. Dai aluatul la frigider 30 de minute. Formezi cu mâna biluţe de 2 cm diametrul, pe care le aşezi în tăvi, lăsând spaţii între ele. Presezi uşor cu degetul pentru a face o scobitură în mijlocul aluatului.
 
Dai fursecurile la cuptor 12 minute, până devin uşor rumene. Le scoţi şi le laşi să se răcească complet. Pui în fiecare scobitură câte o linguriţă de cremă, presari zahăr pudră şi le decorezi după imaginaţie.
 
FOTO Shutterstock