Gofrele sau vafele sunt un desert delicios, iar în perioada postului poţi încerca reţeta vegetariană, pe care o serveşti cu fructe proaspete şi miere.

De ce ai nevoie pentru a pregăti gofre de post

550 ml lapte de soia

1 praf de copt

3 linguri ulei

3 linguri zahăr

300 g făină

1 praf de sare

1 linguriţă esenţă de vanilie

scorţişoară, după gust

½ linguriţă bicarbonat de sodiu

fulgi de ovăz, după gust

miere, după gust

fructe, opţional

Cum pregăteşti gofrele de post

Într-un bol, amesteci făina, praful de copt, bicarbonatul şi sarea. Adaugi esenţa de vanilie, zahăr, fulgi de ovăz şi scorţişoară, după gust. Torni treptat laptele şi uleiul. Mixezi bine compoziţia.

Încălzeşti cuptorul la 200 de grade. Torni aluatul în forme speciale pentru gofre. Dai la copt 20-25 de minute, până se rumenesc bine. Seveşti cu miere şi fructe, dacă doreşti.

Sursa http://www.veganfamilyrecipes.com

Loading...