Ingrediente

Pentru sosul de carne

1 vânătă mare, tăiată pe jumătate

1 lingură de ulei de măsline

300 g ceapă tocată mărunt

450 g carne de miel tocată

1 căţel de usturoi

sare

1 linguriţă de turmeric

1 linguriţă de oregano uscat

un praf de piper negru

un praf de scorţişoară

250 g roşii în bulion

250 g roşii tocate mărunt

1 linguriţă de mentă proaspătă

Pentru sosul alb

2 ouă

2 linguri de unt nesărat

2 linguri de făină

500 ml lapte

sare

1 căţel de usturoi

220 g brânză feta zdrobită

piper

un praf de nucşoară

o lingură de ulei

400 g paste penne

Mod de preparare

Preîncălzeşte cuptorul. Într-o tavă acoperită cu folie de aluminiu se pun pun jumătăţile de vinete. Din 15 în 15 minute se întorc de pe o parte pe cealaltă, până când se înmoaie. Se lasă apoi să se răcească aproximativ 5 minute. Se curăţă de coajă şi se toacă mărunt.

Încinge uleiul de măsline într-o tigaie. Adaugă ceapa şi las-o până devine sticloasă. Pune apoi carnea de miel, amestecând constant cu o spatulă. Las-o 5 minute şi apoi scurge grăsimea din tigaie. Adaugă în tigaie usturoiul, turmericul, sarea, oregano, piperul şi scorţişoara. După un minut, pune şi vinetele zdrobite şi roşiile şi lasă să fiarbă 20 de minute. Ia de pe foc şi adaugă menta tocată mărunt.

Topeşte untul într-o tigaie. Pune făina şi amestecă timp de 20 de minute. Apoi, toarnă laptele. Foloseşte un tel pentru a omogeniza compoziţia. Pune usturoiul şi creşte temperature la maximum pentru a a adduce laptele la punctul de fierbere. După aceea, dă focul mai incet şi mai lasă 5 minute, amestecând fără oprire.

Într-un vas termorezistent bate ouăle cu un tel. Toarnă laptele fierbinte peste ele, amestecând energic. Adaugă brânza feta, sarea, piperul şi nucşoara.

Preîncălzeşte cuptorul la 220°C. Unge cu ulei o tavă de 22x33 cm.

Pastele pune-le la fiert şi lasă-le 12 minute, apoi scurge-le.  Pune în tavă un strat de paste, unul de carne, unul de sos alb şi repetă până termini compoziţia avâd grijă ca ultimul strat să fie unul alb. Pune tava la cuptor pentru 30 de minute. Înainte de a servi lasă preparatul 5 minute să se răcească.

Loading...
Evaluează articolul