Această mâncare de dovlecei cu orez poate fi uşor confundată cu un ghiveci călugăresc, însă te asigur că este mult mai simplu de făcut şi are un gust mult mai proaspăt.

Ingrediente:

Ulei de măsline
1 ceapă mare
sare
piper
fulgi de chilli
3 căţei de usturoi
500 g dovlecei
1 linguriţă cimbru
150 g roşii cherry
400 g orez
50 g parmezan- opţional
1 legătură pătrunjel
2 ouă mari- opţional


Mod de preparare:

Încinge o tigaie cu 1 lingură de ulei la foc mediu. Adaugă ceapa tocată mărunt şi găteşte-o pentru cam 10 minute, amestecând continuu, până devine aurie. Adaugă sare şi piper. Pune usturoiul tocat mărunt şi mai găteşte 1 minute. Pune ceapa şi usturoiul într-un bol.
Adaugă încă o lingură de ulei. Pune dovlecelul tăiat cubuleţe, adaugă sare şi piper şi găteşte, fără să amesteci, însă ai grijă ca fiecare bucăţică de dovlecel să atingă tigaia. Găteşte cam 3-5 minute pe fiecare parte, apoi adaugă cimbrul şi mai găteşte încă 5 minute. Pune roşiile întregi şi găteşte-le 5 minute. Toarnă acest amestec într-un bol.

Mai adaugă o lingură de ulei în tigaie şi adaugă orezul prefiert, aplatizându-l ca să fie doar un strat. Găteşte până ce orezul începe să devină maroniu la margini, cam 5-7minute, sau până devine crocant dedesubt. Amestecă-l apoi şi adaugă sare şi piper şi repetă procesul de aplatizare şi gătire câteva minute. Adauă amestecul de ceapă şi cel de dovlecei în tigaie şi găteşte totul pentru un minut. Adaugă parmezanul şi pătrunjelul. Serveşte. 

https://smittenkitchen.com/2017/08/fried-rice-with-zucchini-tomatoes-and-parmesan/

Loading...