Desert cu unt şi rozmarin
Un desert cu unt si rozmarin delicios, ideal de servit invitaţilor.
Ingrediente:
o cană de unt 3 sferturi de cană de zahăr un ou un albuş de ou bătut spumă o linguriţă de esenţă de vanilie 2 căni şi jumătate de făină o lingură de rozmarin tocat mărunt 3 sferturi de linguriţă de sare
Mod de preparare:
Amestecaţi cu ajutorul unui mixer untul şi zahărul, până obţineţi o compoziţie pufoasă. Adăugaţi oul şi esenţa de vanilie, setaţi o viteză mai mică, apoi adăugaţi făina, rozmarinul şi sarea.
Aluatul rezultat se va ţine la frigider aproximativ o oră. Înainte de asta, rulaţi-l uşor, formând astfel un sul. Preîncălziţi cuptorul la 220 de grade Celsius. Ungeţi aluatul-sul cu albuş şi aşezaţi desertul cu unt si rozmarin pe o tavă acoperită cu hârtie pentru copt.
Se lasă acest desert cu unt si rozmarin la cuptor 20 de minute. După ce s-a răcit, se taie feliuţe.
Desert cu pere, frisca si fursecuri
Desert cu pere, frisca si fursecuri
Sursa: marthastewart.com