French toast la cuptor cu sirop de zmeură
Astăzi v-am pregătit un mic dejun dulce.
Ingrediente:
4 ouă o cană şi jumătate de lapte o cană şi jumătate de zahăr o linguriţă de esenţă de vanilie un sfert de linguriţă de sare 2 linguri de unt 300 de grame de zmeură câteva felii de french toast
Mod de preparare:
Amestecaţi într-o tavă, laptele, ouăle, un sfert de cană de zahăr, esenţa de vanilie şi sarea. Aranjaţi pâinea în tavă şi lăsaţi-o aşa timp de 15 minute, întorcând-o între timp şi pe cealaltă parte.
Se lasă apoi peste noapte la frigider pentru a absorbi lichidul. Preîncălziţi cuptorul la 220 de grade Celsius.
Ungeţi o tavă cu unt şi cu ajutorul unei spatule, transferaţi feliile de pâine în tavă. Se lasă la cuptor 25-30 de minute. Între timp, amestecaţi într-un bol zmeura şi restul de zahăr, păsând cu o furculiţă. Când pâinea este gata, puneţi-o pe o farfurie şi turnaţi siropul de zmeură peste.
Se poate consuma opţional şi cu cârnaţi.
Sursa: marthastewart.com