Pastele Primavera se pot face cu diverse legume, aşa că acum optăm pentru broccoli!

De ce ai nevoie ca să faci Paste Primavera

300-350 g paste fusili sau alte paste mici

230 g broccoli, tăiat bucheţele mici

2 morcovi tăiaţi fâşii lungi şi subţiri

1 ardei gras, tăiat fâşii lungi şi subţiri

1/4 cană ulei

4 căţei de usturoi tocaţi

500 g roşii cherries, tăiate jumătăţi

1/2 cană mentă verde tocată mare

1/2 cană parmezan ras

110 g brânză de capră fărâmiţată

fulgi de ardei iute

1 lingură ulei de măsline

Cum prepari paste Primavera:

Pui pastele la fiert în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. În ultimele 3-4 minute adaugi la fiert şi broccoli, morcovii şi ardeiul gras. Opreşti 1/2 cană din apa în care au fiert, apoi strecori pastele şi legumele şi le pui înapoi în cratiţă.

Între timp, încălzeşti ulei într-o tigaie mare la foc mediu. Pui usturoiul şi-l căleşti până devine auriu, circa 30 secunde. Adaugi roşiile, fulgii de ardei iute şi sare, după gust; căleşti până când roşiile încep să se înmoaie, circa 2 minute. Adaugi 1/4 cană din apa pastelor pe care ai păstrat-o. Torni amestecul de roşii peste paste şi legume. Adaugi menta, parmezanul şi jumătate din brânza de capră şi amesteci ca să se combine. Asezonezi cu sare, după gust. Când serveşti, presari deasupra restul de brânză de capră şi torni puţin ulei de măsline.

Sursa: https://www.foodnetwork.com/recipes

Loading...