Păstrăv la grătar cu mujdei

2 pastrav2 jpg jpeg

Dexter alias Bogdan Alexandrescu, tânărul şi talentatul chef de la Ibrik, din Paris, a creat pentru tine această reţetă savuroasă. Se prepară uşor, iar rezultatul este fabulos.

  • 4 păstrăvi evisceraţi
  • 2 lămâi
  • 200 g boabe de muştar
  • 50 g unt
  • 4 crenguţe de cimbrişor
  • 100 ml oţet de cidru
  • 40 ml ulei de măsline
  • 6 căţei de usturoi
  • sare, piper

Ungi păstrăvii cu puţin ulei de măsline şi îi dai cu sare şi piper, după gust. În interior, le pui câte 2 felii groase de lămâie şi câte 1 crenguţă de cimbrişor. Îi ţii la temperatura

camerei 10 minute.

Pui boabele de muştar în apă cu sare, le dai într-un clocot, le clăteşti bine, le scurgi şi le amesteci cu oţetul de cidru şi cu puţin ulei de măsline.

Încingi grătarul şi frigi păstrăvii câte 3-5 minute pe fiecare parte. 4Între timp, faci mujdeiul. Dai prin blender căţeii de usturoi, îi amesteci cu câţiva stropi de ulei, cu sare, cu piper, după gust şi cu 2 linguri de apă. Serveşti păstrăvii cu mujdei, cu seminţele de muştar marinate şi decoraţi după imaginaţie.

Interviu Bogan Alexandrescu, chef Dexter: „Francezii redescoperă, fascinaţi, la noi, mujdeiul“

FOTO: Arhivă personală