• Pregătire:10 min
  • Porții:5
  • Gătire:40 min
  • Timp total:50 min
  • Categorie:fel principal, italian
Ingrediente

 

Ingrediente pentru pui scallopini:

3  piepţi de pui fără os şi piele 

Sare 

Piper 

40 g făină 

2 linguri ulei de măsline 

4 linguri de unt 

250 g ciuperci feliate 

Ingrediente pentru pui scallopini:

½ ceapă tocată fin 

2 căţei de usturoi tocaţi mărunt 

60 ml vin alb 

60 ml supă de pui  

Sucul de la 1 lămâie  

60 g smântână lichidă pentru gătit 

1 legătură de pătrunjel 

 

Mod de preparare:

Pune făina într-un bol adânv. Usucă puiul cu un şervet de bucătărie şi taie în două fiecare pipet de pui pe orizontală. Presară sare şi piper pe bucăţi şi apoi dă-le prin făină, scuturând excesul. 

Într-o tigaie mare, de fontă, încinge uleiul la foc mediu. Prăjeşte puiul până devine auriu, aproximativ 3 minute pe fiecare parte, apoi scoate puiul pe o farfurie şi lasă-l deoparte, lăsând tigaia pe foc. Redu focul la minim şi adaugă untul, ceapa şi ciupercile şi găteşte-le pentru 8-10 minute, amestecând din când în când. Adaugă usturoiul şi mai găteşte totul pentru 1-2 minute.   

Adaugă vinul şi supa de pui sucul de lămâie, sare şi piper. Lasă să fiarbă până ce obţii un sos gros. Adaugă smântâna şi pune puiul înapoi, acoperindu-l cu sos. Adaugă pătrunjel pe deasupra şi serveşte 

Sursa: https://www.delish.com/cooking/recipe-ideas/a25860457/chicken-scallopini-recipe/

 

 

Loading...
Evaluează articolul