Brioşe cu carne de curcan

Puten Muffins jpeg

Dificultate mică Preparare 80' Pentru 4 porţii

Ingrediente

Pentru aluat

500 g făină

10 g drojdie uscată

30 ml ulei

150 ml apă

150 ml lapte

½ linguriţă sare

Pentru umplutură

300 g piept de curcan tocat

1 ou

2 linguri suc de roşii

100 g caşcaval ras

2 căţei de usturoi

½ ceapă

frunze de busuioc verde

sare

piper

Mod de preparare

Amesteci ingredientele pentru aluat şi le frămânţi până se formează un aluat consistent şi elastic, pe care îl laşi la frigider circa 30 de minute.

Între timp, amesteci carnea tocată de două ori prin maşină cu ceapa rasă, usturoiul zdrobit, oul bătut uşor, caşcavalul ras, 2-3 frunze de busuioc tocate fin, sucul de roşii, sare şi piper, după gust.

Din aluat modelezi un sul, din care tai circa 20 de bucăţi. Faci din fiecare câte o bilă, pe care o întinzi sub formă de cerculeţ cu diametrul de circa 12 cm. Aşezi în mijlocul fiecărui

cerculeţ câte o lingură de carne şi o strângi ca şi cum ar fi o pungă.

Aşezi punguţele umplute cu carne în formele de brioşe unse şi tapetate, apoi le dai la cuptor pentru circa 30 de minute, când vor fi uşor rumenite deasupra.



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg