Cele mai rapide aripioare crocante
Aceste aripioare de pui sunt absolut delicioase: carnea este moale la interior, iar exteriorul crocant este cel care te cucereşte. Totul se datorează unui ingredient simplu, care nu doar că le dă gust, dar le oferă şi acel strat crocant. Trebuie să încerci şi tu reţeta!
Cele mai rapide aripioare crocante – Ingrediente
1 linguriţă rozmarin tocat 100 ml lapte bătut coaja de la ½ lămâie verde 10 g boia 1 căţel de usturoi 500 g aripioare de pui 150 g pesmet sare piper ulei vegetal pentru prăjit sos dulce sau picant, după gust
Cele mai rapide aripioare crocante – Mod de preparare
Toci rozmarinul. Combini într-un bol laptele (ingredientul care nu trebuie să lipsească din sosul marinat), coaja rasă de lămâie verde, rozmarinul tocat, boiaua şi adaugi sare şi piper după gust. Adaugi usturoiul presat şi amesteci ca să se combine toate ingredientele.
Torni amestecul de lapte bătut şi condimente într-o pungă resigilabilă pentru congelator. Adaugi aripioarele de pui şi amesteci bine. Dai punga la frigider şi laşi carnea să se marineze aproximativ 2 ore.
Pui pesmetul într-un bol mare. Dai aripioarele de pui prin pesmet şi te asiguri că sunt acoperite uniform, pe toate părţile.
Încălzeşti o cantitate mai mare de ulei vegetal într-o tigaie. Când acesta s-a încins, aşezi aripioarele de pui şi le prăjeşti până se rumenesc uniform, aproximativ 8-10 minute. Le întorci pe toate părţile. La final, dacă vrei, le serveşti cu un sos picant sau dulce, după preferinţă.