Chiflă bao buns cu curcan

Chiflele Bao Buns sunt un preparat asiatic popular, umplute cu carne. Sunt perfecte pentru un prânz rapid sau o cină ușoară.

chifla bao buns jpg

Ingrediente

230 g făină

130 ml lapte

30 ml smântână dulce

5 g drojdie uscată

1 lingură ulei

30 g amidon alimentar

15 g zahăr

½ linguriță sare

1/3 linguriță praf de copt

500 g piept de curcan

2 castraveți

½ varză roșie

1 ceapă roșie mare

sos de soia

susan negru

pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

Într-un bol, amesteci amidonul, praful de copt, zahărul, făina și sarea. Separat, dizolvi drojdia în laptele puțin încălzit, apoi o torni peste mixul cu făină, omogenizezi, adaugi smântâna dulce și continui să frămânți. După ce ai obținut un aluat fraged, îl răstorni pe blatul de lucru și continui să frămânți încă 10 minute până devine neted și foarte elastic. Îl pui în bol, îl acoperi și îl lași la dospit aproximativ o oră sau până își dublează volumul.

Pui, din nou, aluatul pe blatul de lucru, îl împarți în 10 bile egale și-l mai lași să se odihnească încă 10 minute. Cu un sucitor, întinzi bilele în forme ovale, nu foarte groase, pe care le ungi cu ulei și le îndoi în jumate și le mai lași la dospit încă 25 de minute, acoperite.