Chifteluţe de curcan dulci şi picante FOTO

Chiftelute de curcan dulci si picante jpeg

Chifteluţele dulci şi picante pe care ţi le prezentăm astăzi sunt făcute din carne tocată de curcan, cu ardei gras roşu şi bacon. Completate de o glazură de sos barbeque, aceste chifteluţe de curcan sunt perfecte pentru weekend-uri, când îţi inviţi familia la masă, şi le poţi servi la aperitiv. În plus, sunt făcute după o reţetă simplă, le poţi prepara din timp şi le poţi coace atunci când eşti pregătită să le serveşti celor dragi, la masă.

Ingrediente (30 chifteluţe)

Pentru chifteluţe:

550-600 g carne de curcan, tocată 6 felii de bacon, tăiat 1/2 ceapă, tăiată pe jumătate 2 căţei de usturoi, tăiaţi pe jumătate ardei iute roşu (conservat), după gust 10 frunze de busuioc 1 linguriţă cimbru proaspăt 1 ou 50 g pesmet 1/2 linguriţă sare piper măcinat, după gust

Pentru glazura de sos barbeque

2 linguri de ketchup

2 linguri de sos barbeque dulce (din comerţ)

Mod de preparare

Încingi cuptorul. Pentru glazură, combini ketchupul şi sosul barbeque într-un bol mic, apoi îl laşi deoparte.

Pentru chifteluţe: Într-un robot de bucătărie (cu lamele de metal), combini baconul, ceapa, usturoiul, ardeii iuţi, busuiocul şi cimbrul.

image

Amesteci până la omogenizare şi până obţii o compoziţie uniformă la culoare şi textură. Dacă nu ai robot de bucătărie, dai toate ingredientele prin maşina de tocat şi le amesteci într-un castron mare. Apoi, folosind mâinile, formezi chiftele mici, de mărimea unei mingi de golf.

image

Pui chifteluţele de curcan pe o tavă mare, acoperită cu hârtie de copt, iar apoi le ungi uşor cu amestecul de ketchup şi sos barbeque.

image

Dai la cuptor 12 minute, iar apoi ajustezi temperatura, în funcţie de preferinţe. Dacă e cazul, mai laşi la cuptor 4-5 minute sau până când chifteluţele de curcan sunt rumenite şi sunt coapte la interior.

image