Ciorbă grecească
Ciorba grecească este una dintre cele mai apreciate ciorbe, cu un gust catifelat, aromat și ușor acrișor.

Ingrediente
500 g piept de pui
1 morcov mare
1 rădăcină mică de țelină
2 căței de usturoi
1 gălbenuș
200 ml smântână fermentată
1 ceapă
2 linguri zeamă de lămâie
1 păstârnac
sare
piper
2 linguri ulei
pătrunjel verde tocat, pentru servire
Mod de preparare
Speli carnea și o pui la fiert în 2 litri de apă rece cu puțină sare. Îndepărtezi spuma formată. Când carnea e aproape fiartă, o scoți pe un tocător și o tai mărunt, apoi o adaugi înapoi în zeama în care a fiert.
Adaugi legumele curățate și tocate, și lași să fiarbă la foc mic aproximativ 40 de minute, până când carnea și legumele sunt bine fierte.
Într-un bol, amesteci gălbenușul cu smântâna și cu un polonic de supă caldă, pentru a tempera amestecul. Torni încet smântâna în oala cu ciorbă, amestecând continuu.
Pisezi usturoiul și îl adaugi în ciorbă. Acrești cu zeamã de lămâie, după gust, potrivești de sare și piper. Servești cu pătrunjel verde tocat.