Ficat cu praz la cuptor
Ficatul e o carne care nu e pe gustul oricui. dar pentru cei care îndrăgesc acest gust, avem o reţetă foarte bună de ficat cu praz la cuptor.
Ingrediente pentru ficat cu praz la cuptor
400 g ficat de vită sau de porc 500 ml lapte dulce 1 ceapă roşie 2 fire de praz (partea albă) 2 linguri ulei 3 căţei de usturoi 50 ml vin alb sec busuioc verde mentă uscată sare piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare pentru ficat cu praz la cuptor
Se taie ficatul felii mai groase şi se aşază într-un castron. Se toarnă peste ele laptele amestecat cu usturoiul zdrobit şi se lasă la frigider circa 3-4 ore. Între timp, se întorc feliile de ficat în sosul de lapte măcar o dată. În felul acesta ficatul se frăgezeşte şi se aromatizează plăcut.
Se scot feliile de ficat din sosul de lapte, se şterg cu un prosop şi se aşază într-o tavă unsă cu ulei. Deasupra se presară ceapa tăiată felii şi rondelele de praz. Se introduc la cuptor pentru circa 15 minute, după care se întorc feliile de ficat, se adaugă vinul, condimentele şi se lasă la cuptor până scade bine sosul din tavă. Se serveşte imediat.