Frigărui de pui cu rozmarin

frigarui de pui jpeg

Pulpele de pui sunt perfecte pentru a fi făcute pe grătar, tocmai deoarece îşi menţin frăgezimea. Dacă alegi să le prepari sub formă de frigărui, pe beţişoare, cu rozmarin, vei obţine o aromă aparte.

Ingrediente

1/2 ceapă mică, tăiată fin 3 căţei de usturoi, mărunţiţi 1/2 linguriţă fulgi de ardei iute 1 linguriţă rozmarin tocat 1 linguriţă oregano uscat 60 ml zeamă de lămâie 60 ml ulei de măsline 900 g pulpe de pui dezosate şi fără piele, tăiate bucăţi mici sare grunjoasă piper negru măcinat 8 crenguţe lungi de rozmarin (pe care le foloseşti pe post de beţişoarepentru frigărui) felii de lămâie, pentru servire

Mod de preparare

Într-un vas mare, combini ceapa, usturoiul, fulgii de ardei iute, rozmarinul tocat şi oregano, torni zeama de lămâie şi uleiul de măsline. Amesteci şi dai deoparte 60 ml din marinată. Condimentezi carnea de pui cu sare şi piper şi o adaugi în vas. Amesteci bine, acoperi vasul şi laşi 30 de minute la marinat.

Încingi grătarul, scoţi bucăţile de carne din marinată şi le înfigi pe beţişoarele de rozmarin (după ce ai îndepărtat frunzele din partea de jos a tulpinii). Arunci marinata. Ungi cu ulei grătarul şi frigi carnea de pui la foc potrivit, întorcând frigăruile din când în când şi stropindu-le cu marinata păstrată la început. Le frigi până când se rumenesc şi carnea este pătrunsă, 15-20 de minute. Serveşti frigăruile cu felii de lămâie.

Sursa + foto: www.foodandwine.com

www.foodandwine.com