Kefta de pui
Bucătăria libaneză este un adevărat regal. Fiecare aromă, fiecare gust sau miros are de spus o poveste. Astăzi vă propunem kefta de pui.
Dificultate mică Preparare 60' Pentru 6 porţii
Ingrediente
800 g carne de pui
1 ardei capia
1 ceapă
4-5 căţei de usturoi
1 legătură pătrunjel verde
1 linguriţă chimen măcinat
1 linguriţă piper negru măcinat
8 boabe de ienibahar măcinat
1 linguriţă cimbru uscat
câteva seminţe de cardamom măcinate
1 linguriţă boia iute
sare
2 linguriţe boia dulce
1 linguriţă coriandru măcinat
5 cuişoare parfumate (măcinate)
Mod de preparare
Razi ceapa şi usturoiul pe răzătoarea fină, toci ardeiul şi pătrunjelul mărunt, apoi le amesteci cu carnea tocată.
Adaugi condimentele şi frămânţi bine până se omogenizează, apoi o laşi la frigider o oră.
Modelezi pe beţe de frigărui (ţinute în prealabil 30 de minute în apă) cârnăciori sau chiftele lunguieţe, potrivite, le ungi cu ulei şi le rumeneşti pe grătarul încins 4 minute pe fiecare parte.
Le serveşti imediat, cu lipie sau garnisite cu orez, cuşcuş, cartofi, gogoşari muraţi ori sos de iaurt.