Pate de ficat cu vin
Nu sunt multe reţete simple cu ficăţei de pui cum este aceasta! Vă poftim la o gustoasă reţetă de pate de ficat cu vin pe care o poţi prepara oricând!
Ingrediente pentru pate de ficat cu vin
400 g ficăţei de pui 500 m lapte dulce 1 ceapă 1 gălbenuş de ou fiert tare 1 lingură smântână 200 g unt 1 căţel de usturoi 50 ml vin alb sare piper
Mod de preparare pentru pate de ficat cu vin
Se acoperă ficăţeii cu laptele dulce amestecat cu usturoiul zdrobit. Se lasă să stea la rece 2-3 ore. Se taie ceapa mărunt, se căleşte în puţin ulei încins până când se înmoaie.
Se adaugă ficatul bine zvântat de sosul de lapte şi se călesc împreună, la foc iute, amestecând permanent să nu se prindă de fundul vasului. Se condimentează cu sare şi piper, după
gust, se adaugă vinul şi se lasă să fiarbă până scade sosul.
După ce s-a răcorit, se mixează împreună cu untul tăiat bucăţele, gălbenuşul de ou şi smântâna. Se aşază într-un castron, se decorează cu felii de ridichi şi pătrunjel verde şi se ţine la rece până în momentul servirii. Pateul de ficat cu vin se serveşte cu biscuiţi săraţi sau cu felii de pâine prăjită.