Portofele cu carne

portofele carne jpeg

După reţeta delicioasă de ieri de clătite cu brânză şi spanac, iată o alta care sperăm să fie pe placul tău.

Ingrediente Pentru aluat 250 g făină 150 g unt drojdie cât o nucă sare 150 ml lapte Pentru umplutură 500 g carne tocată de pui 200 g ciuperci 2 legături ceapă verde boia iute cimbru sare piper ulei pătrunjel 1 ou, pentru uns

Mod de preparare

Din ingredientele pentru aluat prepari o cocă moale, care să nu se ţină de degete. O acoperi cu un prosop şi o ţii într-un loc cald aproximativ 2 ore pentru a creşte. Pentru umplutură, tai mărunt ceapa verde şi ciupercile. Căleşti în ulei ciupercile şi ceapa, adaugi carnea de pui şi o laşi până scade zeama. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, boia şi cimbru şi pui pătrunjelul tocat. Întinzi aluatul şi-l decupezi în cercuri de aproximativ 10 cm.

Pui umplutură şi împătureşti, presând bine pe margini. Aşezi hârtie de copt în tavă şi dai drumul la cuptor. Pui portofelele în tavă şi le ungi cu oul bătut. Dai tava la cuptor până se rumenesc.

foto: profimedia