Tocăniță ungurească
Tocănița ungurească este o mâncare consistentă bogată în arome și condimente.
Ingrediente
500 g pui (bucăți cu os)
2 ardei grași
1 ceapă
3 căței de usturoi
2 morcovi
2 roșii
2 linguri pastă de tomate
200 ml vin roșu
3 linguri ulei
1 linguriță boia
sare
piper
cimbru
ardei iute
pătrunjel proaspăt, pentru decor
Mod de preparare
Încingi uleiul într-o cratiță și rumenești bucățile de carne pe toate părțile. Le scoți pe o farfurie și le lași deoparte.
În aceeași tigaie, adaugi ceapa tocată julien și morcovii feliați rondele. Le călești până devin ușor aurii, apoi adaugi ardeii tăiați fâșii și usturoiul tăiat mărunt. Pui pasta de tomate, boiaua și ardeiul iute. Amesteci bine, apoi adaugi pasta de tomate și vinul. Lași să fiarbă 5 minute, până se îngroașă ușor.
Pui bucățile de pui înapoi în cratiță și adaugi cimbrul. Torni apă cât să acopere carnea. Fierbi la foc mic până când carnea devine fragedă. Spre final, asezonezi cu sare și piper după gust. Oprești focul și presari pătrunjel proaspăt tocat deasupra.