Aperitiv cu praz şi vinegretă

praz si vinegreta jpeg

Acest preparat clasic franţuzesc, pe bază de praz, este perfect pentru a obţine un aperitiv light, care să nu îţi pice greu la stomac. Încearcă şi tu această reţetă rapidă.

Ingrediente (4 porţii)

6 bucăţi de praz 2 linguri ulei de măsline 1 lingură muştar granulat 1 linguriţă muştar iute 2 linguriţe oţet de vin alb sare piper

Mod de preparare

Îndepărtezi partea verde şi cureţi prazul, aruncând frunzele. Tai bucăţile de praz în două, pe lungime, şi tai partea cu rădăcinile, păstrând cât mai mult din partea albă. Speli fiecare bucată sub jet de apă, separând foile ca să elimini impurităţile.

Aşezi un coş de inox pentru gătit la aburi sau o sită deasupra unei oale plină cu apă şi fierbi la foc mic. Pregăteşti un bol mare cu apă cu gheaţă.

Aşezi bucăţile de praz în coşul de inox, acoperi şi laşi legumele să se facă la aburi, până se înmoaie, 10-12 minute. Muţi prazul într-un bol cu apă cu gheaţă, să se răcească, apoi îl scurgi. Îl usuci pe prosoape de hârtie, cu partea tăiată în jos, prin tamponare.

Într-un bol mic, amesteci uleiul, cele două tipuri de muştar şi oţetul. Condimentezi sosul cu sare şi piper, după gust. Aranjezi prazul pe un platou. Torni cu o lingură sosul vinegretă peste legume şi serveşti imediat.

Sursa + foto: www.marthastewart.com

www.marthastewart.com