Budincă de fasole

budinca fasole jpeg

Nu e o reţetă de post, dar poate fi preparată de oricine şi în orice perioadă a anului.

Ingrediente

200 g fasole albă 150 g fasole roşie 5 ouă 200 g caşcaval 1 ½ linguriţă boia ardei 2 linguri ulei 150 ml lapte 2 linguri pătrunjel verde tocat 1 fir ceapă verde (pentru decor) sare

Mod de preparare

Cureţi fasolea, o speli în mai multe ape şi o pui la înmuiat câteva ore. Scurgi apa, o acoperi cu apă rece şi o pui la fiert. În timpul fierberii, schimbi apa de trei ori. Când este fiartă, o scurgi bine. Fierbi trei ouă, le cureţi de coajă şi le tai felii groase. Ungi un vas termorezistent cu ulei, aşezi un strat de fasole, acoperi cu felii de ouă, condimentezi

cu sare, boia de ardei, stropeşti cu ulei şi presari caşcaval. Repeţi până când termini toate ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de fasole.

Amesteci două ouă cu laptele, pătrunjelul verde şi un praf de sare. Torni amestecul peste straturile din vas şi-l introduci în cuptorul încins 25-30 de minute. Ornezi cu ceapă verde tocată.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg