Ciulama de ciuperci

ciulama ciuperci sos smanatana jpeg

Nu avem nici o îndoială că vă place ciulamaua. De pui ori de ciuperci, este un fel de mâncare săţios şi foarte uşor de preparat.

Ingrediente

1 kg ciuperci 2 linguri unt 2 linguri făină 2 cepe 1 legătură pătrunjel 250 ml smântână sare piper

Mod de preparare

Speli ciupercile foarte bine, după care le tai. Cureţi ceapa şi o mărunţeşti sau o dai prin răzătoarea mare. Topeşti untul într-o cratiţă, pui ceapa să se călească, adaugi ciupercile şi o cană cu apă şi laşi la fiert până când ciupercile s-au înmuiat. Dizolvi făina într-un castronel cu puţină apă rece, o torni peste ciuperci, o mai laşi să fiarbă 5 minute, după care adaugi smântâna, sare şi piper după gust şi mai dai mâncarea în câteva clocote. Iei ciulamaua de pe foc şi o asezonezi cu pătrunjelul tăiat mărunt.