Corăbioare cu legume

corabioare cu legume jpg

Pentru cei care nu prea vor să mănânce legume, aceste corăbioare atrag atenţia şi sunt foarte uşor de preparat.

Ingrediente pentru corăbioare cu legume

3 vinete

2 cepe

4 roșii

2 ardei grași

1 dovlecel

4 căței usturoi

2 linguri ulei

sare, piper

pătrunjel

Mod de preparare corăbioare cu legume

Îndepărtezi cozile vinetelor, le tai în două, pe lungime, scoți miezul și îl pui la scurs într-o strecurătoare, apoi le sărezi și le lași 15 minute.

Într-o tigaie, pui la călit ardeii și ceapa tocate și lași 5 minute să se înmoaie. Dovlecelul și roșiile le tai cubulețe, le pui în tigaie și mai lași încă 5 minute. Iei tigaia de pe foc, adaugi miezul de vinete tocat, usturoiul pisat, sare și piper, după gust.

Umpli vinetele cu compoziția de legume, le așezi într-un vas uns cu ulei, torni un pahar cu apă în tavă și le dai la cuptor 20 de minute. Le asezonezi cu pătrunjel proaspăt.