Crochete de cartofi cu morcovi
Iată o variantă delicioasă de crochete. Vei descoperi o metodă simplă şi rapidă de a include morcovii în alimentaţia copiilor tăi, mai ales că morcovii sunt bogaţi în vitamina C şi beta-caroten.
Crochete de cartofi cu morcovi - Ingrediente
1 cartof mare, curăţat (dacă vrei, foloseşti unul dulce) 1 morcov mare, curăţat 1 ou bătut 50 g (plus 2 linguri) pesmet 25 g mozzarella rasă 1 praf de sare piper negru măcinat, după gust 1 linguriţă ceapă pudră 1 linguriţă usturoi pudră ¼ linguriţă boia ulei
Crochete de cartofi cu morcovi - Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul şi ungi o tavă de copt cu ulei, apoi o dai deoparte. Tai cartoful şi morcovul în 3 sau 4 bucăţi mai mari. Le aşezi într-un robot de bucătărie cu lame de metal şi le amesteci până când le toci fin, în bucăţi de mărimea boabelor de orez. Sau, dacă vrei, dai legumele prin răzătoare.
Încingi o tigaie la foc mediu, o ungi cu ulei şi adaugi legumele tocate. Le sotezi, amestecând 5 minute, până se înmoaie. Le muţi într-un bol mai mare, adaugi oul, pesmetul, mozzarella, pudra de ceapa pudră, pudra de usturoi, boiaua, sarea şi piperul şi amesteci cu o spatulă până la omogenizare.
Iei o cantitate mică din compoziţie şi formezi crochete mici, de formă dreptunghiulară, folosind cam 1 lingură pentru fiecare. Le aşezi în tava pregătită anterior, laşi suficient spaţiu între ele, le mai ungi cu puţin ulei şi le dai la cuptor 10 minute. Scoţi tava, le întorci cu o spatulă şi le mai laşi în cuptor încă 10-12 minute, până se rumenesc şi devin crocante. Serveşti imediat. Dacă vrei, dublezi cantităţile sau le triplezi, ca să obţii mai multe crochete de cartofi cu morcovi.
Sursa + foto: www.skinnytaste.com
Cele mai apetisante crochete de cartofi
Cele mai apetisante crochete de cartofi