Dulceață picantă de roșii

1 captura de ecran din 2019 07 30 la 17 16 44 png png

Dulcețurile de gogonele, de ceapă (roșie și albă) și de ardei iute pot fi consumate ală- turi de fripturi diverse, pește, paste, pate de ficat și brânzeturi maturate. Chutney de mango e delicios cu fripturi la grătar, dar și cu mâncăruri indiene. Dulceața picantă de roșii poate fi servită cu pizza sau cu diverse plăcinte sărate.

Ingrediente:

2 kg roșii 300 g zahăr 4 căței usturoi 2 linguri ulei 1 linguriță sare 1 crenguță cimbru

1 linguriță ghimbir măcinat

1⁄2 linguriță praf

chilli, opțional

boabe piper roșu, opțional

2 linguri oțet de mere

Mod de preparare: 

Speli roșiile, le opărești 3 minute în apă clocotită, apoi le descojeşti şi le cureţi de cotoare. Le tai cubuleţe şi le pui într-o oală cu fund dublu, cu zahărul, sarea, oţetul de mere, uleiul, usturoiul zdrobit, crenguţa de cimbru şi cu restul condimentelor. 

Fierbi totul la foc foarte mic până scade toată zeama şi obţii o dulceaţă grasă. Scoţi crenguţa de cimbru şi pui dulceaţa în borcane bine uscate.