Fasole verde cu brânză feta şi mărar

fasole verde jpeg

Când fasolea verde se găseşte pe toate tarabele, cu siguranţă merită să găteşti o mâncare folosind delicioasele teci. Dacă de obicei le sotezi cu puţin usturoi şi acum vrei să încerci ceva nou, noi îţi recomandăm această reţetă care se prepară cu brânză feta.

Ingrediente

900 g fasole verde proaspătă 2 linguri oţet de vin 1 lingură ceapă albă tocată 6 linguri ulei de măsline sare piper 30 g brânză feta, fărâmiţată ½ ceapă roşie, tăiată julien ½ legătură mărar tocat

Mod de preparare

Într-un bol mic, combini oţetul, ceapa, sarea şi piperul. Amesteci bine până la omogenizare, până se înmoaie ceapa, apoi adaugi uleiul în timp ce amesteci. Dai sosul deoparte.

Fierbi tecile de fasole verde în apă clocotită 7 minute sau până se înmoaie. Le scurgi şi le clăteşti cu apă rece.

Amesteci fasolea verde cu dressingul de salată (începi cu o cantitate mică şi adaugi mai mult sos, după gust), cu brânza feta, cu ceapa roşie şi cu mărarul tocat într-un bol mare.

Alternativ, poţi aşeza tecile pe un platou şi să torni doar dressingul peste ele, apoi presari ceapa roşie împreună cu mărarul tocat. Le împrăştii pe platou şi apoi presari brânza feta şi toci mai mult mărar la final.

Serveşti imediat fasolea verde sau o păstrezi la frigider câteva ore.

Sursa + foto: cookingontheside.com

cookingontheside.com