Fasole verde cu sos picant

Această garnitură rapidă combină gustul delicios al tecilor de fasole verde cu un sos picant gustos. Ai nevoie doar de câteva minute pentru a obţine o mâncare savuroasă, pe care o poţi servi alături de preparate din peşte.
Ingrediente
o bucăţică de ghimbir de 2,5 cm, curăţat şi tăiat fin 3 căţei de usturoi 3 linguriţe pastă de ardei iute sau după gust 2 linguriţe ulei de măsline 160 g fasole verde, tăiată la capete ½ ceapă roşie, tăiată fin 1 linguriţă coajă rasă de lămâie 2 linguriţe zeamă de lămâie sare, după gust
Mod de preparare
Pui ghimbirul şi usturoiul într-un mojar şi le pisezi cu un pistil, până obţii o pastă omogenă. Încorporezi pasta de ardei iute (chilli).
Încingi uleiul într-o tigaie, la foc mediu spre mare. Adaugi tecile de fasole verde şi pasta de ghimbir şi ţii pe foc 1-2 minute. Adaugi ceapa şi mai căleşti 1 minut, apoi iei de pe foc. Adaugi coaja şi zeama de lămâie şi amesteci. Condimentezi cu sare după gust şi serveşti imediat această garnitură delicioasă de fasole verde.
Sursa + foto: www.sbs.com.au