Fasole verde cu sos picant

fasole verde cu sos picant jpeg

Această garnitură rapidă combină gustul delicios al tecilor de fasole verde cu un sos picant gustos. Ai nevoie doar de câteva minute pentru a obţine o mâncare savuroasă, pe care o poţi servi alături de preparate din peşte.

Ingrediente

o bucăţică de ghimbir de 2,5 cm, curăţat şi tăiat fin 3 căţei de usturoi 3 linguriţe pastă de ardei iute sau după gust 2 linguriţe ulei de măsline 160 g fasole verde, tăiată la capete ½ ceapă roşie, tăiată fin 1 linguriţă coajă rasă de lămâie 2 linguriţe zeamă de lămâie sare, după gust

Mod de preparare

Pui ghimbirul şi usturoiul într-un mojar şi le pisezi cu un pistil, până obţii o pastă omogenă. Încorporezi pasta de ardei iute (chilli).

Încingi uleiul într-o tigaie, la foc mediu spre mare. Adaugi tecile de fasole verde şi pasta de ghimbir şi ţii pe foc 1-2 minute. Adaugi ceapa şi mai căleşti 1 minut, apoi iei de pe foc. Adaugi coaja şi zeama de lămâie şi amesteci. Condimentezi cu sare după gust şi serveşti imediat această garnitură delicioasă de fasole verde.

Sursa + foto: www.sbs.com.au

www.sbs.com.au