Humus de mazăre

humus de mazare jpg

Humusul de mazăre poate fi servit pe felii de pâine prăjită la micul dejun sau la cină.

Ingrediente

1 cană mazăre verde din conservă

1/4 cană ulei de măsline

2 căței de usturoi

2 linguri pastă tahini

2 linguri suc de lămâie

sare și piper, după gust

câteva boabe de mazăre frunze proaspete, pentru decor

Mod de preparare

Într-un blender, mixezi mazărea verde, uleiul de măsline, usturoiul, pasta de tahini, sucul de lămâie, sare și piper până când obții un amestec cremos.

Așezi amestecul într-un vas de sticlă cu capac pentru a se păstra mai bine. Dacă îl savurezi imediat după pregătire, poți orna cu verdeață și boabe de mazăre. Dacă vrei să-l păstrezi, înainte să închizi borcanul, pui un strat subțire de ulei de măsline deasupra și sigilezi bine.