Humus de mazăre
![humus de mazare jpg](https://cdn.adh.reperio.news/image-8/809d57bd-90cb-4fee-a9bc-24b9129eb3b2/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D689%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Humusul de mazăre poate fi servit pe felii de pâine prăjită la micul dejun sau la cină.
Ingrediente
1 cană mazăre verde din conservă
1/4 cană ulei de măsline
2 căței de usturoi
2 linguri pastă tahini
2 linguri suc de lămâie
sare și piper, după gust
câteva boabe de mazăre frunze proaspete, pentru decor
Mod de preparare
Într-un blender, mixezi mazărea verde, uleiul de măsline, usturoiul, pasta de tahini, sucul de lămâie, sare și piper până când obții un amestec cremos.
Așezi amestecul într-un vas de sticlă cu capac pentru a se păstra mai bine. Dacă îl savurezi imediat după pregătire, poți orna cu verdeață și boabe de mazăre. Dacă vrei să-l păstrezi, înainte să închizi borcanul, pui un strat subțire de ulei de măsline deasupra și sigilezi bine.